Review: Opvouwbare rugzak TravelMore Daypack 20L

Je gaat op reis en neemt mee… Een opvouwbare rugzak om op de plek van bestemming mee rond te zeulen. Zo heb je een ruimtebesparend alternatief voor je normale dagrugzak! Op mijn laatste reis nam ik de TravelMore Daypack mee. Hier vertel ik je waarom ik voor deze opvouwbare rugzak koos, en wat mijn ervaringen ermee zijn.

Waarom een opvouwbare rugzak?

Voor mijn laatste reis was ik op zoek naar een tas voor erbij. Ik zou een klein handtasje bij me hebben voor ‘s avonds… Maar ik wilde ook nog iets groters waarmee ik een boodschapje kon doen en waar ik een reisgids en waterflesje in kwijt kon. In de reis zat ook een woestijnovernachting, waarvoor we de grote bagage in de bus achterlieten. Ik had dus ook daarvoor een rugzak nodig waar ik spullen voor één nacht in kwijt kon.

Nu zou ik met een carry on-formaat rugzak reizen, dus ik had niet de ruimte om ook een gewone dagrugzak in te pakken. Zo kwam ik uit op een opvouwbare rugzak. Nu kon de zoektocht beginnen…

Wat waren mijn eisen?

Ik had voor mezelf een aantal dingen die ik zocht in een rugzakje. Dus ik startte mijn zoektocht naar een geschikte tas met het volgende wensenlijstje:

  • Compact. Die klinkt heel logisch, maar ik zet het er toch maar even bij. Ik zou met alleen handbagage reizen, wat betekende dat het rugzakje bij de andere spullen ingepakt moest worden. En die handbagage is al niet zo ruim. Er was dus geen plek voor een ‘normale’ dagrugzak. Daarom wilde ik een opvouwbare en daardoor compacte variant.
  • Stevig. Ik ontdekte al snel dat ‘compact’ vaak synoniem staat aan ‘flinterdunne stofjes’. Ik heb exemplaren in handen gehad waarbij ik dacht: als ik hier een dikke reisgids in stop, dan scheurt die al uit! In mijn toekomstige rugzak wilde ik wel wat gewicht kunnen stoppen.
  • Binnenvakje. Dit vond ik best een belangrijk punt! Ik wilde bijvoorbeeld mijn portemonnee in een binnenzakje kunnen stoppen. Een rugzak hangt per slot van rekening wel op je rug – dus buiten je zichtveld. En ik ben niet het type dat een rugzak op d’r buik gaat dragen zodra ik een stad in loop. Een rugzak hoort op je rug. Dan is het wel fijn als de waardevolle spullen buiten bereik van sneaky handen zijn.
  • Betaalbaar. Alles leuk en wel, maar ik wilde het ook voor mijn portemonnee allemaal binnen de perken houden!

En de keuze valt op…

Met bovenstaande wensen kwam ik uit op de TravelMore Daypack. Ik koos de paars/roze variant, maar de rugtas is ook verkrijgbaar in het zwart/grijs en blauw.

Dit is niet de meest compacte variant van opvouwbare rugzakken (opgevouwen 20 x 15 x 5 cm), maar het is wel van stevig materiaal gemaakt. Volgens de beschrijving zou de rugzak tot 22 kg aan moeten kunnen! Maar goed, er zit ook een laptopvak in (voor de digital nomads onder ons), en met zulke waardevolle spullen wil je ook iets wat een beetje stevig is. Overigens, wie er echt een laptop in mee wilt nemen, raad ik wel aan de laptop eerst nog in een hoes te doen voor een zacht beschermlaagje.

Nog meer feitjes over de rugzak:

  • De rugzak zelf weegt 340 gram.
  • Het materiaal is waterafstotend.
  • De rugzak telt maar liefst 7 vakken, waaronder een drinkfleshouder en dus een laptopvak.
  • De ritsen kun je met kofferslotjes nog extra afsluiten.
  • De schouderbanden zijn verstelbaar.
  • De rugzak heeft ook een borstriem, waardoor de tas niet van je schouders kan glijden.

Ervaringen met de TravelMore Daypack 20L

In april mocht de TravelMore Daypack voor het eerst met me mee op reis, naar Marokko. En om eerlijk te zijn: ik heb de tas maar één keer uit- en ingevouwen. Vanaf dag twee van de reis heb ik de opvouwbare rugzak constant bij me gehad, naast mijn carry on-formaat rugtas en kleine handtasje. Zo kon ik mijn spullen – die ik voor het vliegen keurig in mijn grote rugtas had gepropt – wat beter verdelen.

Dus pas toen ik weer inpakte voor de terugvlucht, vouwde ik het rugzakje weer in. Hier moet ik bij zeggen: dat ‘stevig’ is een voordeel, maar op het moment van invouwen betekend dit vooral ‘stug’. Daardoor moest ik wel even mijn best doen om het weer tot een net, plat pakketje te krijgen. Maar als je dit filmpje ziet, lijkt het heel makkelijk! Dus misschien ligt het gewoon aan mij.

De TravelMore rugzak in gebruik in Marokko

De TravelMore rugzak in gebruik in Marokko

In het gebruik vond ik de rugzak erg prettig. Ik ben ermee door steden als Fes en Marrakesh geweest, liep een daghike door de bergen en pakte dit rugzakje voor de woestijnovernachting. In alle gevallen bleek de rugzak ruim en stevig. Het was vooral fijn om vakken te hebben voor een drinkfles en een binnenvakje voor waardevolle spullen.Meer over mijn reis naar Marokko lees je hier:

Conclusie

Ik ben erg blij met mijn TravelMore Daypack! De belangrijkste voordelen vond ik dat deze opvouwbare rugzak ruim en stevig was, en die meerdere vakken had. De borstriem vond ik ook een pluspunt.

Nadelen waren toch de omvang: het is toch nog een aardig pakketje. En het opvouwen ging ook niet zo makkelijk als gehoopt. Maar ja, dat is het gevolg van stevig materiaal. Een mens kan niet alles hebben, toch?Alles bij elkaar ben ik zeer tevreden met mijn aankoop. Ik kijk dan ook uit naar de volgende keer dat ik ‘m in mag pakken – niet in de laatste plaats omdat dat betekent dat ik weer op reis mag!

Wil je na het lezen van deze blog zelf ook deze rugzak hebben? Bestel ‘m dan via de link: TravelMore Daypack.

Meer reviews, reistips en wandelverhalen? Houd dan DutchWayfarer in de gaten, of volg me op Facebook, Pinterest of Instagram. Thanks voor het delen!

[In deze blog zijn affiliate links verwerkt. Als je via deze links iets koopt ontvang ik daar een kleine commissie voor, waarmee ik (een deel van) de kosten voor DutchWayfarer kan dekken. Dit kost jou niks extra. Je leest hier meer over in de disclaimer.]

About Lindsey

Een stadsmeisje met liefde voor het buitenleven en meer reislust dan haar kantoorbaan kan bekostigen. Is vast van plan om de wereld te zien – ver weg en dichtbij. Gaat ooit naar Santiago lopen, en met een camper door Canada toeren. Haar lijfspreuk is: ‘Stop and smell the roses’, oftewel: neem de tijd om van het leven te genieten.

View all posts by Lindsey →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *