Dagrugzak review: op pad met de Lowe Alpine AirZone Z ND 18

Lowe Alpine AirZone Z ND 18 front

Sinds twee maanden heb ik een nieuwe dagrugzak: de Lowe Alpine AirZone Z ND 18. Tijd voor een review dus!

Net voor de zomer besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe dagrugzak. Ik heb inmiddels wel meerdere rugzakken, maar de kleinste daarvan is 24 liter – en die heeft verstevigde heupbanden, waardoor die nogal massaal overkomt. Bovendien vond ik ook de inhoud van die 24 liter nogal overdreven voor een dagtocht.

Er moest dus een kleinere rugzak komen, bedoeld voor de ééndaagse wandeltochten. Toen ik ging shoppen nam ik me één ding voor: deze keer geen Osprey! Niet omdat ik niet tevreden ben over mijn Osprey’s, maar juist omdat ik nu alléén maar Osprey heb. En ik wil niet eindigen als een merkgeil iemand die nooit eens wat anders probeert…

Nou, dat voornemen is geslaagd, want ik kwam thuis met de Lowe Alpine AirZone Z ND 18. Maar hoe beviel die in de praktijk?

Stoere uitstraling

Oke, ik blijf wel een vrouw wat dat betreft. Dus hoewel de inhoud belangrijk is, val ik in eerste instantie voor het uiterlijk (en ja, we hebben het nog steeds over tassen). Een rugzak moet er wel een beetje leuk uitzien.

Smaken verschillen natuurlijk, maar ik vind deze rugzak een sportieve uitstraling hebben. De Lowe Alpine AirZone Z ND 18 is een stoere damesrugzak die ik behalve voor wandeltochten ook rustig meeneem voor een dagje in de stad.

AirZone rugpand

Na goede looks stond een goed rugpand hoog op mijn prioriteiten lijstje. Met mijn Ospreys was ik al helemaal gewend aan een ventilerend rugpand, en dat is zo fijn! Door deze wens vielen er wel gelijk een hoop rugtassen af. Maar deze Lowe Alpine bleef in de race!

Tijdens het wandelen krijg je het al gauw warm, en dan is het fijn als de warmte op je rug weg kan. Door het ventilerende AirZone rugpand staat de rugzak een stukje van je rug af, waardoor je niet zo snel oververhit raakt. Dat klinkt goed, toch?

Vakjes en zakjes

Bij een rugzak gaat het uiteindelijk natuurlijk om de bergruimte. Je wilt ten eerste dat er voldoende ruimte is, en ten tweede dat je het een beetje logisch kunt organiseren. Althans, ik wel.

De Lowe Alpine Z ND 18 heeft een inhoud van 18 liter, wat genoeg is voor een dagtocht. Ik kan mijn zitmatje, lunchpakket, poncho en EHBO-kitje er makkelijk in kwijt. De rits van het hoofdvak loopt erg ver door, waardoor je overal makkelijk bij komt. Verder heeft het nog een topvakje met sleutelclip (ideaal voor de sleutels en je OV-kaart) en een ruim stretch meshvak aan de voorkant (handig voor een natte poncho).

Ook handig: in het hoofdvak zit een vak tegen de rug aan waar een camelbag in kan. Ik ben iemand die slecht drinkt onder het wandelen omdat ik het dan te veel gedoe vind om de rugzak af te doen zodat ik een waterfles kan pakken. Een camelbag (ookwel waterzak) is dan een uitkomst. Maar de rugzak heeft ook gewoon zijvakken voor wie ook graag de drinkflessen meeneemt.

Nog meer eigenschappen…

En daarmee zijn we er nog nog niet. Andere fijne eigenschappen aan de rugzak zijn:

  • Borst- en heupband. Wat mij betreft een must voor een wandelrugzak! Hierdoor hangt de tas goed stabiel tegen je rug aan.
  • Fietslamphouder – ook handig voor wandeltochten in het (schemer)donker.
  • TipGrippers om je wandelstokken veilig op te kunnen bergen.
  • Inclusief regenhoes. Ik hoef vast niet uit te leggen waar dat handig voor is.
Conclusie en aanschaf

Heeft de Lowe Alpine AirZone Z ND 18 dan eigenlijk ook nadelen? Nou, wat mij betreft had er best een verdeling in twee grote hoofdvakken mogen zijn. Maar dat is dan ook het enige. Naar mijn mening woog dit niet op tegen alle voordelen, en daarom is dit momenteel de beste dagrugzak voor mij. En wie weet ook voor jou?

Ben je na het lezen van deze review ook enthousiast over de Lowe Alpine AirZone Z ND 18? Bestel ‘m hier! Ik heb de rugzak in de kleur Anthracite, maar hij is ook verkrijgbaar in de kleuren Berry, Groen en Dawn blue.

>> Nog niet uitgelezen? Kijk hier voor nog meer reviews van mooie wandel- en outdoor producten! <<

About Lindsey

Een stadsmeisje met liefde voor het buitenleven en meer reislust dan haar kantoorbaan kan bekostigen. Is vast van plan om de wereld te zien – ver weg en dichtbij. Gaat ooit naar Santiago lopen, en met een camper door Canada toeren. Haar lijfspreuk is: ‘Stop and smell the roses’, oftewel: neem de tijd om van het leven te genieten.

View all posts by Lindsey →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *