Landenlijst voor reizigers: hoeveel landen vink jij af?

De wereld binnen handbereik
Zoveel mogelijk van de wereld zien – dat klinkt als een droom. Sommige reizigers maken er zelfs een sport van om zoveel mogelijk landen te bezoeken! Voor iedereen die makkelijk zijn of haar ‘score’ wil bijhouden, deel ik hier mijn landenlijst.

Om makkelijk bij te houden hoeveel landen ik heb bezocht, maakte ik een landenlijst voor reizigers. De lijst rekent automatisch voor je uit hoeveel landen je per werelddeel bezocht hebt. Ik vind het een handige tool, en daarom deel ik ‘m graag met jou.

Volgens Wikipedia zijn er officieel 196 landen. De niet algemeen erkende landen en micronaties zijn daarbij dus niet meegenomen. Op mijn ‘over’-pagina bekende ik al dat ik tot nu een luttele 20 landen heb aangedaan, waarvan slechts 1 buiten Europa. Voorlopig heb ik dus nog genoeg te zien! Mijn eerste doel: alle werelddelen bezocht hebben. En daarna… misschien om een heel werelddeel af te kunnen vinken?

Landen en werelddelen afvinken

Download hier de landenlijst voor reizigers (Excel). Heb je een land bezocht? Dan vul je in de kolom ‘bezocht’ een ‘ja’ in. In de telling bovenin de sheet wordt dit gelijk meegenomen. Daar zie je per werelddeel, en ook voor de hele wereld, hoeveel landen je hebt bezocht en hoeveel nog niet.

In de landenlijst vind je alle 196 landen, met daarachter bij welk werelddeel het hoort. De landen staan standaard op alfabetische volgorde, maar met de sorteerfunctie (het pijltje bij ‘werelddeel’) kun je ook op werelddeel sorteren.

Sommige landen horen bij meerdere werelddelen, zoals enkele Balkanlanden die half in Europa en half in Azië liggen. Bij deze landen is voor één werelddeel gekozen voor de telling, maar het andere werelddeel staat in de kolom ‘opmerkingen’. Het werelddeel Antartica vind je niet terug op de lijst omdat hier geen officiële landen zijn, maar alleen maar territoriale aanspraken.

Hoeveel landen heb jij al bezocht? Of heb je ook een bepaald doel voor ogen? Laat het weten in een reactie hieronder.

[De foto die voor deze blog is gebruikt is van: Porapak Apichodilok van Pexels.]

About Lindsey

Een stadsmeisje met liefde voor het buitenleven en meer reislust dan haar kantoorbaan kan bekostigen. Is vast van plan om de wereld te zien – ver weg en dichtbij. Gaat ooit naar Santiago lopen, en met een camper door Canada toeren. Haar lijfspreuk is: ‘Stop and smell the roses’, oftewel: neem de tijd om van het leven te genieten.

View all posts by Lindsey →

1 Comment on “Landenlijst voor reizigers: hoeveel landen vink jij af?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *