Getest: bagagelabels ontwerpen en laten drukken

Perssonlijke bagagelabel Fotofabriek

Je staat aan de lopende band op het vliegveld te wachten op je tas of koffer. Maar ze lijken allemaal op elkaar, welke is van jou? Die met dat leuke, zelf ontworpen bagagelabel natuurlijk! Bij Fotofabriek kun je je eigen bagagelabels ontwerpen. Ik heb deze labels getest en uiteraard deel ik met jullie hoe dat ging. 

Eigen bagagelabels bedrukken

Een label met jouw gegevens aan je bagage bevestigen heeft twee voordelen. Ten eerste: mocht je je bagage kwijtraken, dan kan de eerlijke vinder contact met je opnemen. En ten tweede: met een opvallend label is jouw bagage makkelijker te herkennen tussen de bagage van anderen. Oftewel: herkennen en herkend worden. Een persoonlijk bagagelabel is een goede manier om je bagage herkenbaar te maken – ook voor jezelf door het unieke ontwerp.

Bij Fotofabriek kun je naast fotoboeken maken uit nog veel meer leuke producten kiezen om te laten bedrukken. Eén van die producten zijn de persoonlijke bagagelabels. Ik was natuurlijk gelijk enthousiast want, om eerlijk te zijn, ik ben gek op foto’s en alles wat je met je eigen foto of ontwerp kun laten bedrukken. Niet voor niets schreef ik laatst nog tips voor het maken van fotoboeken. En bagagelabels zijn naast leuk ook nog eens nuttig. Dus ging ik er eens voor zitten om mijn eigen bagagelabels te ontwerpen.

Bagagelabels ontwerpen en bestellen bij Fotofabriek

Of je nu een bagagelabel ontwerpt met een foto van de vorige mooie reis, van je huisdier die je op vakantie zo erg mist of gewoon met een leuke print en quote. Door je eigen bagagelabels te ontwerpen geef je er een eigen draai aan waardoor jouw bagage goed herkenbaar is. Bij Fotofabriek krijg je:

  • 5 bagagelabels die je zelf hebt ontworpen
  • Gedrukt op stevig, waterbestendig materiaal
  • Zelf te beschrijven, dus je kunt de gegevens op de achterzijde ook nog leeg laten in je ontwerp
  • Voor de prijs van €9,99 excl. verzendkosten

Ik vond het zelf ontzettend leuk om de bagagelabels te ontwerpen. Via de online editor van Fotofabriek heb ik heel wat zitten puzzelen en schuiven met kant-en-klare thema’s, kleuren, achtergronden, afbeeldingen en teksten totdat ik tot het gewenste ontwerp kwam. Hieronder zie je hoe dat uiteindelijk geworden is. Je kunt op de voor- en achterzijden verschillende ontwerpen kiezen, zoals ik ook heb gedaan. Ik heb mijn contactgegevens tijdens het ontwerpen al ingevuld (gegevens in de afbeelding zijn fictief), maar je kunt dit dus ook later met de hand invullen.

En als het ontwerp klaar is… dan is het een kwestie van bestellen en achter de voordeur liggen wachten op de postbode! (Overigens krijg je gewoon mailtjes met de orderbevestiging en wanneer je pakketje verzonden is, zodat je weet wanneer je het ongeveer kunt verwachten.)

>> Wil je ook je eigen labels laten bedrukken? Ontwerp je eigen bagagelabels bij Fotofabriek.

Bagagelabels ontwerpen

En dan… inpakken en wegwezen!

Het ontwerpen vond ik al leuk om te doen, maar het in gebruik nemen van de labels is nog leuker. Want dat betekent: op reis gaan! Ik ontving de bagagelabels binnen enkele dagen, ruim op tijd voor de vakantie.

De bagagelabels zijn weliswaar dun en flexibel, maar verrassend stevig. Vooralsnog heb ik slechts één van de vijf gebruikt, en na een citytrip naar Polen en een week lang heen en weer schuiven over de zanderige vloer van een huifkar tijdens onze huifkarvakantie ziet die er nog steeds goed uit. Die kan ik dus makkelijk nog wel een paar keer gebruiken. En tegen de tijd dat alle vijf versleten zijn? Nou, dan weet ik waar ik dan weer nieuwe kan ontwerpen en bestellen !

De bagagelabels heb ik gekregen van Fotofabriek.nl. Deze review is mijn eigen mening. Zie voor meer informatie ook mijn disclaimer.

About Lindsey

Een stadsmeisje met liefde voor het buitenleven en meer reislust dan haar kantoorbaan kan bekostigen. Is vast van plan om de wereld te zien – ver weg en dichtbij. Gaat ooit naar Santiago lopen, en met een camper door Canada toeren. Haar lijfspreuk is: ‘Stop and smell the roses’, oftewel: neem de tijd om van het leven te genieten.

View all posts by Lindsey →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *