Plannen voor 2019: reizen, wandelen en bloggen

Het is alweer januari 2019. We hebben een heel nieuw jaar voor ons. Twaalf maanden voor nieuwe ervaringen, leermomenten en herinneringen maken. De start van het nieuwe jaar lijkt me dan ook een goed moment om af te trappen met mijn plannen voor 2019.

In 2019 ben ik ook weer van plan om eropuit te trekken. Verschillende wandelingen en bestemmingen staan op de planning. Daarnaast wordt dit het eerste jaar van DutchWayfarer – want 2018, dat was natuurlijk niet meer dan een soort opstartfase.

Marokko, Kroatië en…?

De vakantiedagen zijn helaas niet eindeloos, ondanks dat ik nog wat uurtjes meeneem van 2018. Komend jaar is het beschikbare verlof verdeeld over twee grotere vakanties. De eerste is een rondreis van twee weken door Marokko. Ik bezoek dan onder andere de vier koningssteden. De tweede wordt een roadtrip in Zuid-Europa, waarvan we alleen weten dat we één week op een plek aan de Kroatische kust zitten. Verder is er nog niks vastgelegd, dus we zijn druk bezig met een route uitdenken. Misschien pakken we daarbij ook nog één van de omliggende landen mee, maar dat is niet zeker. Wordt vervolgd!

Naast de grote vakanties wil ik ook nog wat korte uitjes plannen. Ideeën zijn er genoeg, zoals een weekendje naar een waddeneiland, een citytrip, een tweedaags kampeeravontuur. Maar het budget moet het ook toelaten. Vorig jaar heb ik mijn eerste tent gekocht, dus die wil ik zeker ook gaan uitproberen. Qua korte uitjes is er nog niks concreet, maar dat komt wel in de loop van het jaar.

Elke maand een wandeling

De natuur in en al wandelend even helemaal opladen, daar wordt ik zo blij van. Toch maak ik niet altijd zoveel tijd vrij voor het wandelen als ik zou willen. Daarom is mijn goede voornemen – nee, mijn doel – om elke maand ten minste één wandeltocht te maken.

De eerste wandelingen staan al op de agenda. In 2018 ben ik begonnen met het Pieterpad, en het is de bedoeling dat we die in 2019 uitlopen. Verder begin ik het jaar met de Egmond Wandel Marathon. Ik doe niet vaak mee aan wandelevenementen, maar zo af en toe vind ik het wel leuk. Als bonus is dit ook nog voor het goede doel – een extra reden om mijn beste beentje voor te zetten dus.

Andere wandelingen zijn nog niet ingepland, maar ik heb wel al wat ideetjes voor eendaagse tochten. Je vindt ze vanzelf hier terug op mijn blog!

De eerste stapjes van het bloggen

Eind 2018 ben ik aardig druk geweest met het opzetten en vormgeven van DutchWayfarer, en het schrijven van de eerste blogs. Maar het is nog niet af! Achter de schermen valt er nog wel wat te optimaliseren, en ook moet ik nog in een schrijfritme komen. Maar zoals je hierboven al las heb ik dit jaar voldoende om je over te vertellen.

Ben je benieuwd naar mijn belevenissen van 2019? Volg me dan op Facebook – als je dat nog niet doet.

Dat was mijn update voor nu. Je ziet, ik heb nog een hoop te plannen en uit te zoeken. Maar ik heb vooral ook zin in komend jaar. Ik laat gauw weer wat van me horen. Tot snel!

About Lindsey

Een stadsmeisje met liefde voor het buitenleven en meer reislust dan haar kantoorbaan kan bekostigen. Is vast van plan om de wereld te zien – ver weg en dichtbij. Gaat ooit naar Santiago lopen, en met een camper door Canada toeren. Haar lijfspreuk is: ‘Stop and smell the roses’, oftewel: neem de tijd om van het leven te genieten.

View all posts by Lindsey →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *