Mijn plannen voor 2020

Mijn plannen voor 2020: heel veel wandelen

Mijn plannen voor 2020 lieten even op zich wachten. Maar hier is ‘ie dan eindelijk: de blog met mijn goede voornemens – nee, doelen – en plannen voor het komende jaar. Uiteraard zal er weer veel gewandeld en geblogd worden – en ook wel gereisd natuurlijk.

De reden dat deze blog even op zich liet wachten was omdat één belangrijk element van mijn jaarplanning van vanochtend afhing. Toen ging de inschrijving voor de Via Vierdaagse van start. En – stuiter, stuiter – ik ben ingeschreven! Ik loop dit jaar voor het eerst mee met de Nijmeegse Vierdaagse! Vooral de eerste helft van 2020 zal ik dus veel bezig zijn met wandelen en wandeltrainingen.

De Nijmeegse was dus vrij bepalend voor mijn plannen voor 2020, maar er staat nog meer op de planning! Nog meer wandeltochten, maar ook reizen uiteraard. En ik duik de studieboeken in. Benieuwd wat al die andere plannen zijn? Lees dan gauw verder.

Wandelen

Indien het nog niet voldoende uit de intro bleek: wandelen wordt een belangrijk onderdeel van mijn 2020. In mijn terugblik op 2019 vertelde ik nog waarom ik eerder niet veel deelde over georganiseerde wandeltochten. In 2020 zal ik daar toch meer over delen, aangezien ik de smaak te pakken heb en nu ook de Nijmeegse ga lopen.

Maar ik blijf ook lekker op eigen initiatief de natuur in trekken. Alleen of met een klein clubje door het bos lopen blijft toch iets waar ik gelukkig van wordt. Eén van de routes die ik dit jaar wil lopen is de oudste ANWB-wandelroute, van Amsterdam naar Arnhem.

De Nijmeegse Vierdaagse 2020

Ik kan het wel blijven zeggen: ik loop mee met de Nijmeegse! Pff, ik zat er al weken over in de stress, maar het is gelukt. Als debutant (dus wanneer je nog niet eerder de Vierdaagse uit hebt gelopen) is het toch even spannend. Schrijf je je via de reguliere manier in, dan is het hopen dat je wordt ingeloot. Maar debutanten kunnen zich ook inschrijven via de Via Vierdaagse. De inschrijving kost je dan wel flink wat meer geld, maar dan ben je wel verzekerd van een startbewijs (dus geen zenuwen over inloten) en je krijgt wat extra’s, zoals hulp in de voorbereiding voor de Vierdaagse.

Het wordt voor mij dus trainen om die 4 x 40 kilometer te volbrengen. Conditie opbouwen en veel lopen. Een echt trainingsschema heb ik nog niet, daar ga ik me de komende weken op richten. Maar dat ik aan de bak moet, zoveel is wel duidelijk!

>> Wil je ook de Nijmeegse Vierdaagse lopen? Vanochtend is de inschrijving voor de Via Vierdaagse gestart. De reguliere inschrijving start op 3 februari 2020 om 10:00 uur.

Voorbereidingen Camino de Santiago 2021

2020 staat voor mij ook in het teken van voorbereidingen voor de camino. In 2021 wil ik namelijk naar Santiago lopen. Dat duurt nog even, ja. Maar aan de andere kant ben ik ook al even bezig met voorbereidingen. Zo heb ik al uitgezocht hoeveel tijd ik nodig denk te hebben, en of ik zolang vrij kan nemen van het werk.

Dit jaar ga ik me verder voorbereiden. Uiteraard fysiek – komt dat mooi uit dat ik toch al veel zal moeten trainen voor de Vierdaagse! Maar ook financieel, hoeveel geld moet ik ervoor sparen? En welke route wil ik lopen? De populaire camino Frances, of een van de andere routes? Ook neem ik mijn uitrusting eens onder de loep. Welke spullen wil ik nog aanschaffen? Zo ja, dan wil ik die het liefst dit jaar nog uitproberen. Dat wordt meerdaagse tochten inplannen…

Vanwege de camino heb ik ook het plan opgevat om Spaans te leren. Het cursusmateriaal is in huis, de eerste les is gemaakt… Nu volhouden. Het is niet noodzakelijk om Spaans te spreken als je de camino gaat lopen. Maar goed, je loopt dan toch enkele weken achter elkaar door Spanje. Dan is het wel handig de taal te beheersen – al is het maar een klein beetje. Bovendien is Spaans een wereldtaal, waardoor het me ook met toekomstige reizen nog goed van pas kan komen.

Sportmassage

Ondertussen ben ik ook nog bezig met een andere opleiding. In september 2019 startte ik met de opleiding Sportmassage. Nu is het nog de algemene kennis opdoen: hoe zit het menselijk lichaam in elkaar? Wat is het effect van een (sport)massage, en hoe masseer je dan? Maar de lessen worden steeds interessanter. Binnenkort komen de sportblessures voorbij, en wat je als masseur dan voor een sporter kunt betekenen.

De kennis die ik opdoe bekijk ik natuurlijk ook door de ogen van een wandelaar. Hoe kan ik deze kennis zelf als wandelaar benutten? En hoe kan ik in de toekomst eventueel andere wandelaars helpen? Ik wil me graag verder verdiepen in het effect van wandelen op het lichaam, en op (de behandeling van) wandelblessures in het bijzonder. Dus mocht ik – in de lessen, of in de praktijk – nog nuttige tips opdoen, dan laat ik het jullie weten!

En misschien ga ik zelf nog wel eens langs bij de masseurs tijdens een wandelevenement. Onder het mom van ‘veldonderzoek’ natuurlijk (ahum).

Reizen

Met al dat wandelen en studeren zou je bijna denken dat er geen tijd overblijft voor reizen. Ha! Maar daar maak ik wel tijd voor! Niet dat er al veel vast ligt hoor. Alleen een weekje naar Frankrijk, dat is zeker.

Daarnaast willen we in het najaar nog een verre reis doen. En tussendoor misschien nog eens een citytripje. Maar waar naartoe? Ik heb nog geen idee. Komend weekend ga ik naar de vakantiebeurs, dus misschien doe ik daar nog wat ideeën op. En ik sta open voor suggesties! Dus heb je een bestemming die je mij echt zou aanraden? Laat het me dan weten.

DutchWayfarer in 2020

Wandelen, reizen, studeren… Genoeg plannen voor 2020 dus! En uiteraard blog ik op DutchWayfarer over mijn ervaringen, ontwikkelingen en belevenissen. Het zou zomaar kunnen dat DutchWayfarer geleidelijk een iets andere focus krijgt. Meer gericht op wandelen, ook op georganiseerde tochten. En meer gericht op gezondheid.

Ik ben ook benieuwd hoe jij hierover denkt. Waarover wil jij graag meer lezen op DutchWayfarer? Laat het me weten via een reactie onder dit bericht, of stuur een mailtje via het contactformulier.

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van mijn plannen? Volg DutchWayfarer dan op Facebook, Instagram of Pinterest!

About Lindsey

Een stadsmeisje met liefde voor het buitenleven en meer reislust dan haar kantoorbaan kan bekostigen. Is vast van plan om de wereld te zien – ver weg en dichtbij. Gaat ooit naar Santiago lopen, en met een camper door Canada toeren. Haar lijfspreuk is: ‘Stop and smell the roses’, oftewel: neem de tijd om van het leven te genieten.

View all posts by Lindsey →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *