Over mij

Hé, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Ik ben Lindsey van den Heuvel, het gezicht achter DutchWayfarer.nl. Hier deel ik mijn ervaringen over reizen en outdoor, en met name wandelen. Hiermee wil ik jou inspireren er vaker op uit te trekken en te genieten van het leven. En ik wil je ook laten zien dat dat niet veel tijd of geld hoeft te kosten. Mooie belevenissen liggen op je te wachten om de hoek van de straat. Je moet er alleen oog voor hebben.

Als je op deze pagina bent, dan wil je waarschijnlijk meer weten over de persoon achter DutchWayfarer.nl en over het waarom van deze blog. Dus laat ik beginnen met een voorstelronde.

Wie is Lindsey?

Ik ben geboren in 1991 en woon al mijn hele leven in Almere. Na een communicatie-studie in Utrecht ging ik werken in Amsterdam. Eerst als salarisadministrateur, en sinds kort als contentmanager. Door mijn belangstelling voor bewegen en gezondheid heb ik ook een opleiding sportmassage gevolgd. Ik werk nu weliswaar niet als masseur, maar de opgedane kennis komt ook bij het wandelen en andere buitenactiviteiten goed van pas.

Als geboren stadsmeisje is het niet vreemd dat ik hou van de levendigheid, cultuur en geschiedenis van oude steden. Maar ik ben ook een echte natuurliefhebber. In mijn jeugd heb ik dankzij mijn ouders een groot deel van Europa gezien. Maar ik genoot net zoveel van de vakanties in onze stacaravan in Drenthe. Wandelingen door het bos, bezoekjes aan meertjes, schaapskuddes en hunebedden… Tegenwoordig ben ik vooral veel rond de Veluwe te vinden. Ook zo’n prachtig stukje Nederland. Er zijn zelfs plannen om daar binnen enkele jaren naartoe te verhuizen. Daar heb ik ook mijn vriend leren kennen, met wie ik van plan ben om in 2023 te trouwen.

Avontuur en genieten

Het ‘outgoing’ zijn zat er dus altijd al wel in. Maar toen ik ging werken, merkte ik dat de verplichtingen steeds meer de overhand kregen. Leuke dingen kwamen later wel. Maar ja, wanneer is later? En in het ‘nu’ raakte ik meer en meer opgebrand. Dat moest anders. Ik merkte dat ik energie kreeg van wandelen, reizen en uitjes ondernemen. Sindsdien is mijn streven om meer tijd vrij te maken voor avontuur en genietmomentjes.

Dit streven, en de belevenissen die daaruit voort kwamen, waren de eerste stappen richting een blog. Want dit zouden meer mensen moeten doen! Het avontuur opzoeken, eropuit trekken, leuke dingen doen. Wat avontuur en genieten is, is voor iedereen anders. Maar voor mij is dat dus veel buitenzijn, wandelen, en de wereld ontdekken, ver weg en dichtbij.

Waarom DutchWayfarer?

Maar waarom de naam DutchWayfarer? Volgens de Van Dale is een ‘wayfarer’ een trekker of een (voet)reiziger. Wandelen is de afgelopen jaren een geliefde activiteit geworden waarbij avontuur, uitdaging, mentale ontspanning en bewust genieten van de wereld om mij heen samenkomen. Het is laagdrempelig, low budget en is goed te combineren met andere activiteiten zoals reizen, kamperen of gewoon een dagje weg. En daarom werd wandelen meer en meer het uitgangspunt voor mijn blog. Als ‘voetreiziger’ van Nederlandse bodem koos ik daarom de naam DutchWayfarer.

Meer weten?

Wil je meer weten over mij? Uiteraard lees je veel terug in de blogs. Daarnaast vind je me ook op verschillende sociale media. Ik ben het meest actief op Instagram. Zie ik je daar?